22 Mayıs 2009 Cuma

KINA GECESİ KURABİYELERİ-BİNDALLI&ÇARIK

bindallı 003

Q

ÇARIK

bindallı 001

Bindallı aslında altın işlemeli olsa daha güzel olurdu. Ama altın renkli boyaların hepsi etil alkol içeriyor. Yıllar önce nişan pastam kukidendi. Altın renkli yüzükler vardı pastamın üstünde. Afiyetle yedik. Bu işin içine girince anladımki alkolsüz bu renk elde edilemiyor.Siz de kullanırken ya da sipariş verirken bu hususa dikkat edin.İnsanlar içinde alkol olacağını tahmin edemezler çünkü.

9 yorum:

zeyna dedi ki...

Merhaba canım çok hoş olmuş ellerine sağlık hayırlı cumalar bu arada iyi ki söyledin ben bile bilmiyordum doğrusu senden öğrendim ama hepsindede varmıdır aceba olmayan yokmudur çünkü işin açıkçası kimsede böyle bişeye değinmiyor bende drajelerde ithalllerde bunu öğrendim jelatin var dedi ama üzerinde ne jelatini var yazmıyor satıcıda ithal abla bizde bşilmiyoruz dedi renklilerde bende ondan dolayı yerli olsun melodi olsun istedim:))...kullandıklarımda neyse canım sana kolay gelsin seni çok öpüyorum sevgiler

karamelam dedi ki...

canım hepsinde var. kimse değinmiyor çünkü işine gelmiyor ya da kendileri de farkında değil. ben hem yurtdışında hem de burda araştırdım. uzun zamandır kaftan kurabiyeler aklımda çünkü. ama kesinlikle alkolsüz bulamadım. etil alkol uçar gider boşver kullanın diyorlar. ama ben güvenemem. herkesin kendi tercihi tabi.

sekerpasta dedi ki...

çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık. İnce ince nakışlı :)

burçak

g dedi ki...

burçak teşekkür ederim

gonca (pembemerdane) dedi ki...

Merhaba,
fırça ile çok az su kullanarak altın tozuna batırıp hafifçe bir defa sürerek altın etkisini yakalayabilirsiniz, malzemelerin içeriği konusunda en az sizin kadar hassasım ve kendi kardeşimin nişanı için hazırladığımız kurabiyelerde de yüzük kısmını kesinlikle alkol kullanmadan su yardımı ile oluşturdum. Bilgi vermek istedim :)
Sevgiler

karamelam dedi ki...

gonca altın tozu dediğin şey nasıl birşey acaba? wilton marka dustlar var bende onun gibi birşeyi mi kastettin? nereden bulabileceğimi yazarsan sevinirim. senin de bu konuda hassas olmana çok sevindim. teşekkür ederim.

Gonca dedi ki...

http://www.pastakalip.com/?part=shop&gorev=oku&id=959&cat=187&sid=348529989
Buradaki gibi toz şeklinde olanlardan kullanıyorum, wiltonunki de bunun gibi olsa gerek, bahsettiğim şekilde kullanabilirsin sanırım. Ben teşekkür ederim, Sevgiler :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

Açıkçası maşAllah!
Bunlarla ne kadar uğraşmışsınız böyle?
ellerinize sağlık.

zeynep dedi ki...

Güzincigim pastamalzemeleri.comdada var o tozdan ordan alip yapabilirsin yaldioz olayini ben öyle cözdüm bu isi simdi sayfani yeniden gezerken demeden edemedim sevgiler---luster dust adi toz

 
designed by GeCe for only Karamelam