1 Mart 2008 Cumartesi

Ev Yapımı Marshmellow


İlk evlendiğim zamanlarda eşimle market alışverişi yaparken paket paket eti puf alırdık. Zaten tek almanız imkansızdır onları:))) elinizi atarsınız ve birbirine yapışık 5-6 paket gelir. Aman yırtmaya uğraşmayayım hepsini alayım dersiniz. Kasaya gelincede kasiyer kızdan utanırdık koskoca adamlar bu kadar pufu nasıl yiyecekler dermi acaba diye. Allahtan Ela Meryem doğdu da bu tür yaramzlıklarımızı çocuğumuzu göstererek örtbas ediyoruz:)))Uzun zamandır alınmıyor ama eve. Oktay Ustanın programında Bakeshop Ayşem hanım bu tarifi verince sevindim. Yapmak bugüne kısmet oldu eşime de sürpriz oldu. Hayret verici bi şekilde tadına bakınca başarılı buldu:))

Malzemeler

2 yemek kaşığı toz jelatin
1/2 su bardağı soğuk su
3 yemek kaşığı glikoz
2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya aroması

Yapılışı:Jelatin ve suyu mikserde çırpın. Ayrı bir tencerede glikoz ve pudra şekerini eritin. Jelatinli karışıma ekleyin. Vanilya aromasını da katarak kitchenaidle 12 dakika diğer mikserlerle 20 dakika çırpın. Ayşem hanım o gün programda eritilmiş çikolataların üzerine döktü karışımı ben de sütle ıslattığım bisküvilerin üzerine sıktım. Lastik kıvamında ve yapış yapış olduğundan sıkarken çok zorlandım. Yapar yapmaz sıkma torbasına koyup öyle sıkmak daha kolay olur herhalde.Bir gece dolapta üzerlerini streçleyerek bekletirseniz daha güzel oluyormuş afiyet olsun
 
designed by GeCe for only Karamelam