24 Ekim 2007 Çarşamba

Espressolu Kurabiyeler (Çikolata Soslu)



çocukken komşuya ya da misafirliğe gittiğimizde sütlü kahve ikram etmelerine bayılırdım, hala da öyle. Türk kahvesi çok acı ve tatsız gelir bana. Sadece ortama uyum sağlayayım diye içiyorum severek değil. Ama sütlü kahveye hayır demem:))bu kurabiyeleri pişirirken evin içine mis gibi sütlü kahve kokusu yayıldı. Fundacığım da bebek.com annelerinin buluşması vardı ogün. Toplam üç kişiydik ama keyifli ve güzel bir gün oldu. Bu tarif pastacı burcunun kakaolu kalpli kurabiyelerinin birazcık değiştirilmesiyle oluştu. Şimdiden afiyet olsun:))

Espressolu Kurabiye

-125 gr tereyağ(buzdolabından 15-20 dk önce çıkartın daha önce değil)
-1 adet oda sıcaklığında yumurta
-3 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri(eğer yoğun kahve tadı seviyorsanız 3 çorba kaşığı,daha tatlı olsun istiyorsanız 4 çorba kaşığı)
-1 çorba kaşığı öğütülmüş espresso
-1.5 su bardağı un
-yarım çay kaşığı karbonat
-çikolata sosu için 120 gr.kuvertür çikolata(bitter veya sütlü)

unu, kakaoyu karbonat ve pudra şekerini eleyerek bir kaba dökün. ortasını havuz şeklinde açarak yumurta ve küp küp kesilmiş tereyağını ekleyin ve tüm malzeme birbirine iyice karışıncaya kadar yoğurun. daha sonra streçfilmleyip buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp hamurunuzu un serptiğiniz tezgahta açın ve kalıplarla istediğiniz şekilde kesin.(ben bu kalıplarımı Paşabahçe mağazalarından almıştım)yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizde 15-20 dakika pişirin. bu tarifle 2 tepsi kurabiyeniz olacak. kurabiyeleriniz soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp(bitter tadını sevmediğim için sütlü çikolatayı 80 gr. bitteri 40 gr kadar erittim)yağlı kağıtlara dizin ve isterseniz inci şekerlemelerle süsleyin. çikolata sosu zor kuruduğu için 1 gece önceden yapmanızı tavsiye ederim. afiyet olsun

fundanın sofrası eline sağlık arkadaşım:))

 
designed by GeCe for only Karamelam