10 Mart 2010 Çarşamba

Ankara da Bir Pazar Günü



Havanın güneşli olduğu bir pazar günü(kış aylarında) eşimle ve kızımla ne yapsak nereye gitsek diye düşünürken aklıma Samanpazarına gitmek geldi. Uzun zamandır gitmemiştim. Evlenirken ve kızıma hamileyken sık sık giderdim alışveriş için. Özellikle sepet çeşitleri bol ve uygun fiyatlı. Bakır eşyalar yazmalar el işi havlular vs...her zaman beni cezbetmiştir. İstanbulun Kapalı Çarşısı ya da Eminönü gibi olamaz tabi ama en azından o havayı teneffüs ediyorsunuz.



Simit fırınından sıcacık simidimizi aldık ve başladık gezmeye. Boncuklar, kaftanlar, örtüler,ahşap eşyalar,prinç siniler, basmalar ve özellikle aydınlatmalara bayıldım.














Çengelhan da burada bulunuyor. Rahmi Koç müzesi. Mutlaka gezin görün ben daha önce gezmiştim ama ogün kapalıydı eşim ve kızımın da gezip görmesini isterdim. Bir dahaki sefere artık...



Ne zaman basma ya da pazen kumaş görsem, Cemil İpekçi'nin Azra Akın için diktiği ve en güzel kostüm ödülünü aldığı elbise aklıma geliyor. Çok hayıflanıyorum dikiş bilmediğime. En azından basit bir elbise ya da etek dikebilmeli bir bayan. Kızıma mutlaka bununla ilgili bir kurs aldıracağım yaşı çok geçmeden. Çünkü bazen öyle basit bir model öyle sade bir elbise görüyorum ki ne var bunda dikmeye diyorum ama bilmeyince elden birşey gelmiyor.





Gezilecek görülecek yerleri çok kısıtlı olan Ankarada siz de bir pazar gününüzü avm lere inat alternatif olarak böyle değerlendirebilrsiniz.





.
 
designed by GeCe for only Karamelam