3 Mart 2008 Pazartesi

Çikolata ve Armut soslu Biberli Krep



Mart ayı 'AYIN ŞEFİ' Etkinliği için içinde armut biber ve çikolata olan daha önce hiç yapılmamış bir tarif isteniyordu. Ben de bu tarifi uydurdum. Diğer tariflere göre basit oldu ama iyi ki katılmışım. Oy kullanmak isterseniztıklayınız


2 Kişilik krep malzemesi için

1 bardak un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 yumurta
Aldığı kadar süt kıvamı cıvık ama su kadar da akıcı değil biraz daha yoğun olmalı
1 armut
30 gr kadar çikolata

Azıcık yağ döktüğümüz kızgın tavanın ortasına 1 kepçeden biraz az olan hamuru döküyoruz. Tavanın her yerine eşit olarak dağılmasını sağlıyoruz. 2 dakika sonra ters çevirip arka tarafını pişiriyoruz. Bu tarife göre 5 adet krebimiz çıkıyor.


Armutu tencerede haşlayıp püre haline getirelim ve benmari usulü erittiğimiz çikolatamızla karıştıralım.

Kreplerimizin içine sosumuzu koyalım ve katlayalım açılmasını önlemek için kurdeleyle bağlayalım. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun


 
designed by GeCe for only Karamelam