16 Mayıs 2011 Pazartesi

AYÇİÇEĞİ PASTASI (BABAM İÇİN...)

sunflower cakes

sunflower cakes for my dad...

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu pasta babam için. 68. doğumgünü için 40-50 kişilik sürpriz parti düzenlendi ve pastasını yapma görevi de benim oldu haliyle. Ama kendisinin ifadesiyle o daha 19 una yeni basmış. O nedenle pastanın üzerinde 19 yazıyor:)

Arkadaşları, dostları, asistanları ve öğrencileri kalabalık bir gruptuk. Salona girince çok şaşırdı ve duygulandı haliyle. Daha sonra çok titizlikle ve emekle harcanan slayt gösterisini seyrettik. Emeği geçen herkese buradan tekrar teşekkür ederiz.

İlk defa bu kadar büyük bir pasta hazırladığım için özellikle şeker hamurunu açarken epey zorlandım hatta iyi bir kol kası yaptığımı düşünüyorum:)) Sadece alt katı için yaklaşık 2 kg hamuru merdaneyle açmaya çalıştım çünkü.

Babam genetik profesörü ve doktorasını da ayçiçeğinin dna sı üzerine hazırlamış. O nedenle pastanın konsepti ayçiçeği oldu. Ayçiçeğinin dna formülünü bulamadığım için ortaya sadece dna sarmalı yaptım.

Pastanın üst katı babamın sevdiği gibi sade pandispanya, vanilyalı labneli krema ve frambuazdı.(Senelerdir Serender Pastanesinden aynı pastayı alır) Alt katı çikolatalı pandispanya, vanilyalı krema ve muzluydu. Diyette olmama rağmen tadına bakmak için!!!! yedim gerçekten hafif ve lezzetliydi:))

Bu ay iki pasta daha yapıcam inşallah. Bol pastalı ama az kalorili günler hepimize:))
 
designed by GeCe for only Karamelam