27 Nisan 2011 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE





Uzun zamandır cheesecake yapmamıştım. Geçen pazar günü 20 kişilik bir gruba çikolatalı cheesecake yaptım. Görüntüsü ve tadı çok güzeldi. Hem yüksek olmuştu hem de çikolatası prüzsüzdü. Ama fotoğraf çekmeye vaktim olmadı telaştan.
Olsun bir daha yaparım dedim ve bu keki yaptım tabi bunun ölçüsü daha öncekinin yarısı kadar. Bunu 20 cm kalıpla yaptım 6-8 kişi için ideal oldu.

Bisküvileri dondurdum fırını hazırladım vs...Tam iç harcı hazırlayacaktım ki buzdolabını açtım 1 yumurta bana bakıyor:))Nasıl yani ama ama derken... olsun tek yumurtalı da olur dedim ama yüksek olmadı malesef kek. Yine de tadı muhteşemdir sanırım. Diyette olduğum için tadamıyorum ben. Benim fikrimi alırsanız siz bu ölçüleri 2 katına çıkarın ve 26 cm kalıpla pişirin o zaman görüntü daha muhteşem oluyor.

İÇ HARCI İÇİN,
550 gr labne peyniri(1 büyük kutu ülker)
1/2 su bardağı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt(torbadakileri kullanmıyorum ben tadları acı oluyor sütaş ya da içim marka kutuda olanları tercih ediyorum)
1 çay kaşığı vanilya yağı
2 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta

ALT TABAN İÇİN,

1 paket eti burçak( Kendi hazırladığınız hamurlar daha sağlıklı olur ama aynı tat malesef olmuyor. Yine de benim içime sinmiyor derseniz kendi yaptığınız kurabiyeleri ya da artan kek hamurlarını robottan çekip kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı çekilmiş kavrulmuş ve çekilmiş badem(Şart değil ama lezzet katıyor)
70 gr tereyağ

ÜST SOSU İÇİN,

100 gr kuvertür çikolata(yada marketten alacağınız herhangi çikolata sütlü ya da bitter tercih sizin)
150 gr krema( 1 kutudan 2 kaşık az)
1 kaşık tereyağ(parlaklık vermesi için)

Bisküvileri ve bademleri rondodan çekip içine ertilmiş tereyağını katıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tabanımıza elimizle harcı bastırarak döküyoruz ve yarım saat dolapta bekletiyoruz.

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Fanlı fırınsa fanı açın ki kekiniz çatlamasın. Fanı yoksa kek kalbınızdan daha büyük ve derin başka bir kaba su koyun ve kek kalıbınızı onun içine yerleştirin.
Labne kremasını yoğurdu ve şekeri çırpın. İyice karışınca teker teker yumurtaları ekleyin iyice çırpın. vanilya ve nişastayı da ekledikten sonra kalıbınıza dökün ve fırına verin.50-60 dk sonra kek pişmiş olacaktır üzeri hafif sararınca anlarsınız. Çubuk testi yapmayın kekinizde.

Kekiniz pişerken sosu hazırlayın.

Kremayı ısıtın kaynama noktasına gelmeden altını kapatın. Küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ve tereyağını hepsi eriyinceye kadar iyice karıştırın. Ilıması için kenara alın.


Kekiniz ılıdıktan sonra üzerine ılık olan sosu dökün ve en az 12 saat buzdobında dondurun. Afiyet olsun...
 
designed by GeCe for only Karamelam