26 Mart 2008 Çarşamba

Çikolata &Peynirli Kek ve Tchibo Dekoratif Şablonlar


Anne Willan'ın kitabını alalı nerdeyse 8-9 ay oldu ama bir türlü tariflerini uygulayamaya geçiremiyordum. Her baktığımda da hımmm nefis demekten kendimi alamıyordum. En sonunda annemin günü için çikolatalı peynirli ebruli keki yapmaya karar verdim. gördüğünüz gibi kek pek ebruli olmadı. Ama bu sefer hata tamamen Anne Willan'da:)))) Zaten herhangi bir tarifi tam olarak yapsam dişimi kıracağım:))Herzaman bişeyleri değiştiriyorum ya da ekliyorum:))Peynirli harcın yarısı kaba döküldükten sonra diğer yarısı çikolatayla karıştırılıp üzerine dökülmesi gerekiyor. Ve ebruli desenler vermeniz gerekiyor normalde istenen bu. Ama kalan harç çikolatayla karıştırılınca daha fazla oluyor ve çikolatalı harç o kadar çok oluyor ki sade olan harcı da kendine benzetti.Ebruli kek oldu çikolatalı kek:))

Malzemeler;
20 cmlik kelepçeli kek kalıbı
Kalıbı yağlamak için tereyağ
150 gr bitter çikolata(2 kare paket)
150 gr toz şeker(2.5 kahve fincanı)
1 paket kepekli tatlı bisküvi(150 gr)
500 gr krem peynir (lor peyniri de olur)
75 gr tuzsuz tereyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya esansı

Kalıbımızı eritilmiş yağla fırça yardımıyla yağlayalım bir süre dolapta donduralım. Bisküvilerimizi un ufak edelim(ister rondoda ister poşete koyup elimizle bastırarak)ve 75gr eritilmiş yağla karıştıralım. dolaptan kalıbımızı çıkartıp metal kaşıkla karışımızı bastırarak yayalım. Tekrar buzdolabına koyalım bu sefer 30-60 dakika arasında bekletelim.
Çikolatalarımızı ufak ufak doğrayıp benmari usulü eritelim.Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Peynirimizi mikserle iyice ezelim ve pürüzsüz bir kıvama getirelim. Şekerimizi de ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.Daha sonra yumurtaları teker teker her biri iyice karıştıktan sonra diğerini koyarak çırpalım. Son olarak da vanilya esansını ilave edelim ve karıştıralım. Harcımızın 3/4ünü dolaptan çıkardığımız bisküvili karışıma dökelim kalanını da erimiş çikolatamızı katarak tekrar çırpalım. Kaşık yardımıyla harcımızın 2 parmak içerisinden daire şekli olacak şekilde çikolatalı harcımızı dökelim. Bıçak yardımıyla iki karışımı altüst edelim. Ama çok karıştırmayalım ki iki renk birbirini yok etmesin.
Fırına verelim ve 50-60 dakika pişirelim. Kenarları sertleştikten sonra fırını kapatıp keki içinde soğumaya bırakalım. Tamamen soğuduktan sonra(3 saat kadar)fırından çıkaralım ve buzdolabında da en az 4 saat bekletelim.Karışık gibi dursada yapımı oldukça basit sadece bekleme süreleri uzun.


Ben üzeri sadece çikolatayla çok sade durduğu için tchibodan aldığım şablonlarla dekore ettim(resmi tıklayarak şablonları inceleyebilirsiniz) . Geçtiğimiz 2 hafta pasta kalıpları vardı tchibo da. Ayarlanabilen çemberler, kalpli porsiyon cheesecake kalıpları kek fanusu,şablonlar tam bize göreydi. Eğer ekipmanınız yetersizse ve yaşadığınız şehirde tchibo varsa hemen gidip bakın diyorum. Çünkü bildiğiniz gibi ürünler geçici olarak satışa sunuluyor:))
 
designed by GeCe for only Karamelam