4 Şubat 2008 Pazartesi

Dev Cupcake Kalıbıyla(Giant Cupcake Pan) Islak Kek




Bu kalıbı görünce bayıldım ve çok da pratik geldi bana. Ama hiçbir zaman malesef:(( hayalimdeki kurduğum gibi pratik ve istediğim şekilde yapamıyorum. Amerikalılar bu kalıptan çıkan iki kekin arasına krema sürerek yapıyorlar pastayı. Ama bizim damak tadımıza göre kek çok kalın olacağından ve kestiğimde de görüntü bozulacağından öyle yapmak istemedim. Kuru kuru kek de olmazdı. En iyisi ıslak kek denemesi diyerek bu pastayı daha doğrusu keki yaptım. Aslında bu kalıpla çok daha güzel şeyler yapılabilir. Bakalım ilerki günlerde göreceğiz. Kalıbı ilk defa denediğimden ölçülerin ne kadar olacağını iki kalıba ne kadar dökeceğimi tam kestiremedim. Cupcakeden ziyade şirinlerin evine benzedi sanırım:))Üzerindeki çiçek gumpaste pastacity Funda'ya :))aittir.


tarif www. yemektarifleri.com sitesinden. Yalnız ben biraz değişiklik yaptım. İçine 1 çay kaşığı karbonat ekledim. Tarifte ıslak kekin üzerine dökmek için yumurta şeker yağ ve sütlü karışımdan 1 bardak ayrılması gerektiği sonra keke pişince üzerine dökülmesi gerektiği yazoyordu . Ama çiğ yumurta olacağından ben hazır çikolata sosu kullandım. Evde malzemem olsaydı çikolata ve kremayla hemen bir sos hazırlasaydım içim daha çok rahat edecekti.
Böyle de fena olmadı tat açısından. Yiyenler beğendiler. İçine fındık katılsa mükemmel olacağını düşünüyorum. Afiyet olsun
 
designed by GeCe for only Karamelam