22 Eylül 2008 Pazartesi

Havuçlu Kek

carrot cake


Ramazan bitiyor ama ben Ramazan tebriği bile yayınlamamışım bloğumda:(( Bütün insanların müslüman olan ya da olmayan herkesin Ramazan ayı hayırlı olsun. Allah bu ayın hakkını verebilmek nasip etsin hepimize.
İftar daveti olmadan Ramazan çok sönük geçiyor. İftara davet edildiğim ya da ben davet ettiğim zaman gerçekten çok keyif alıyorum. Kalabalık olarak dua etmek ortak bir inancı paylaşmak bizi birbirimize daha çok kenetliyor. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Ağzımızın tadı bozulmasın daha da bir tatlansın diye yaptım bu keki...
Kekin tarifi Acemi Aşçı'dan üstünün kreması ise Cafe Fernando'dan.
Ben çok kalabalık olduğumuz için 26 cmlik kalıp kullanmak istedim. Bu nedenle verilen ölçüleri 1/2 oranında arttırdım. Ben arttırdığım ölçüyle yazacağım. İnanılmaz kabaran bir kek. Ben de şaşırdım misafirlerde şaşırdı sanki ev yapımı ekmek gibi oldu; o kadar kabardı. Tabi ki malzemesi çok o nedenle:))

2 cup şeker
1 cup zeytinyağı(ben ayçiçek kullandım)
6 yumurta orta boy
3 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı muskat(evde yoktu ben kullanmadım belki hindistancevizi kullanılabilir)
3 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı vanilya
3,5 cup un
4,5 cup rendelenmiş havuç
1 çay bardağı kuru üzüm(siyah olanlar daha güzel renk veriyor)



Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın demiş Acemi Aşçı ama ben daha düşük derecede 165 derecede pişirdim yaklaşık 1 saatte. Unu, kabartma tozunu, karbonatı, tarçını,muskatı ve tuzu bir kaba eleyerek koyun. Daha sonra başka bir çırpma kabında şeker ve yağı mikserle çırpın iyice karıştırdıktan sonra yumurtaları teker teker ilave ederek çırpın. Vanilyayı da ekleyin. Daha sonra unlu karışımı ve havuç, ceviz ve üzümü de katarak en düşük çırpma ayarında birbirlerine karışmasını sağlayın. Kalıbınıza dökerek fırına verin. Dayanılmaz kokular duyarsanız endişe etmeyin sabredin ergeç yiyecekseniz:))
Kreması için; 50 gr yumuşamış tereyağını çırpın. Daha sonra 1/2 bardak pudra şekeri ve 300 gr labne peynirini ekleyin ve soğumuş olan kekinize spatula yardımıyla sürün. Evde şeker hamurunuz varsa benim gibi havuçlarla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu aralar grup D.E.B.U 'yu dinliyorum. Amerikalı gençlerin oluşturduğu bir grup Debu. Katıldıkları tv programında sürekli gülümsemeleri çok dikkatimi çekti. Pozitif ve enerjik bir grup. Türkçe, Arapça, İnglizce ilahiler söylüyorlar. İnanılmaz ritmik ve heyecanlandıran bir müzikleri var. Ramazan ayında da İstanbulda konser vermişler. Biz Ankaralı olarak en güzel konserlere hep uzaktan bakıyoruz. Dinlemek isterseniz;
http://www.musikdebu.com/index.html
 
designed by GeCe for only Karamelam