23 Mart 2008 Pazar

Yumuşacık Vişneli Browni


Akşam yemeğine yarım saat kala tam salata yaparken eşim vişneli browni yapmıyormusun dedi. Öğlen aramızda öyle bir konuşma geçmişti ama bugün için istediğini düşünmemiştim. Tamam hemen yaparım dedim. Tarifi anne-çocuk.comdan almıştım. Salata malzemelerini yıkadıktan sonra 5 dk içinde yaptım ve fırına verdim.Ben bile inanamadım şaşırdım hızıma.Yemek sonrası çay içerken vişneli karelerimiz hazırdı. :))Ilık ılık ve yumuşacıktılar. Her zaman Altınmarka kakao kullanıyorum evde kalmadığından Kurukahveci Mehmet Efendinin kakosunu kullandım(daha önce kullanmamıştım) çok memnun kaldım. Hatta acaba içine çikolata koymuşmuydum diye düşündüm. Hafif ve güzel bir lezzet oldu denemenizi şiddetle tavsiye diyorum.

100 gr tereyağ-oda sıcaklığında
4 yumurta-oda sıcaklığında 1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya ve 1 tutam tuz
5-6 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı vişne

Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.Tereyağ ve şekeri çırpın. yumurtayı vanilyayı ve tuzu da ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak unu ve kakoyu da eleyerek ekleyin ve çırpın. Vişnelerinizi kalıbınıza eşit şekilde dağıtın ve karuşımı üzerine dökün.Tarifte kullanılacak kalıp belirtilmemişti ben kare yapmak kolay olsun diye 23*23 cm lik silikon kare kalıp kullandım 16 adet kare brownim oldu. Siz istediğiniz kalıba dökün ve fırınınızın ısı ayarına göre 15-20 dk pişirin. Kalıbınız sallayarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Eğer çok pişerse yumuşaklığı gider dikkat edin(tarifte böyle yazıyordu)Afiyet bal şeker olsun:))
 
designed by GeCe for only Karamelam