5 Şubat 2008 Salı

Böğürtlenli Kolay Cheesecake


Cheesecake yapmayı hep zor ve uğraştırıcı zannederdim. Bu nedenle bugüne kadar yapma teşebbüsünde bulunmamıştım.... Ta ki pastacity Fundadan tarifi alana kadar. Ben hep kek kısmını da kendimiz pişiriyoruz zannediyordum. Meğersem istersek bisküvi kullanabiliyormuşuz. Bunu öğrendikten sonra sıksık cheesecake yapmaya başladım. Tarif butterflydan tatlar kitabındaki pralinli cheesecake tarifinin biraz değiştirilmiş hali. Sos da Fundanın tarifinin birazcık değişiği. Yiyenler bayılıyor her seferinde. Sanırım bugüne kadar yağtığım en lezzetli kek bu oldu. Fundayla birlikte gumpaste çiçek çalışmıştık geçen hafta. Üzerindeki çiçek de o günden kalmıştı. Onu da süs olarak koydum.
24 cmlik kek kalıbı için;
1 paket kepekli bisküvi
75 gr tereyağ

peynirli harç için,
400 gr labne( 2 kutu)
2 çorba kaşığı susuz yoğurt
3/4 su bardağı şeker
1.5 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı un
2 yumurta

sosu için,
125 gr pudra şekeri
yarım limon suyu
1 kaşık terayağ
2 kaşık nişasta
1 bardak meyva(dondurulmuş frambuaz,böğürtlen ,vişne vs...)

Bisküvileri rondoda ya da elinizle un ufak edin. Tereyağını eritip karıştırın. Nemli olan karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza yerleştirin. Elinizle de yapıştırın ki üstüne harç dökerken kalkmasın. buzdolabında beklemeye alın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.şekeri labneyi ve yoğurdu iyice çırpın. Sonra yumurtayı ekleyin. sonra vanilya ve unu ekleyerek çırpın. Karışımı buzdolabından çıkan kalıbınıza dökün ve 50 dakika kadar pişirin.
Kekiniz fırındayken sosu hazırlayın. Tüm malzemeyi karıştırın ve ocakta meyveler suyunu salıp kaynayana kadar pişirin. sonra soğumaya bırakın. kekiniz ve sosunuz soğuyunca üzerine dökün. buzdolabında bekletin. Ne kadar bekletirseniz o kadar güzel olur. Afiyetle..
 
designed by GeCe for only Karamelam