13 Ekim 2008 Pazartesi

Üzümlü Çatlaklar

My creation

Aklımda denemek istediğim o kadar çok tarif var ki. Hem görsel yönden hem tat açısından beni heyecanlandıran bu tariflerin hangisini ne zaman yapsam karar veremiyorum. Biz 3 kişilik bir aileyiz. Kızım 2 yaşında ve tatlıyı çok seviyor. Çok sık tatlı yapmak istemiyorum hem kendimiz için hem onun için. Ama bir şekilde denemek de istiyorum. Pasta yapsam 3 kişi nasıl bitirebiliriz ki? Ya da 40-50 adet kurabiyeyi git gel yiyerek bitirmek çok vicdan azabı çektiriyor. Tatlı yapmak için ya benim misafirliğe gitmem lazım ki ben götüreyim. Ya da birilerinin bana ya da anneme misafir olması lazım. Kapıdan şöyle bir uğrayan bile olsa dur ben sana şunu yapayım, birinin oğlu askere gitse acaba pasta götürsem mi, biri hasta olsa acaba tatlı yapsam dokunur mu(şeker hastası değilse tabi:)) gibi kel alaka düşünceler geçiyor kafamdan. Bu sefer ne oluyor herkese ilk defa denediğim birşeyi ikram ediyorum. Zavallı arkadaşlarımla hep şu konuşma geçiyor aramızda ;' bunu ilk defa denedim neye benzediğini bilemiyorum'. Zavallılar sağol eline sağlık deyip kuzu kuzu yiyorlar:))Bu yaptığım kurabiyeler de geçen sene aralık ayında aldığım Elle Decor dergisinden. İçinde Senem Betil'e ait 8 adet çikolatalı tarif var. Bu kurabiyeler de ona ait. Bir bahane bulursam ilerleyen günlerde diğer tarifleri de yapıp eklerim:))
Bu kurabiyelerin adı 'patlak top' olarak geçiyor dergide. Ben üzüm eklediğim için ve çok çatladığı için bu adı verdim. Üzüm de çok yakıştı üzüm olmasa yavan kalacaktı sanki:))

4 çorba kaşığı pudra şekeri
225 gr un
70 gr kakao
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
110 gr margarin( ama ben tereyağ kullandım)
260 gr şeker
2 yumurta

1/2 su bardağı siyah üzüm

Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Şekeri ve yağı mikserde 3 dakika çırpın ve yumurtaları tek tek ekleyin. Un kakao tuz ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Züüzmleri de ekleyerek karıştırın. 1 yemek kaşığı büyüklüğünde toplar yapıp pudra şekerinde yuvarlayın. (Aslında topları daha ufak yuvarlamaya dikkat edin çünkü ben de oldukça yayıldılar). 10-15 dk pişirin. Afiyetle...
 
designed by GeCe for only Karamelam