25 Şubat 2008 Pazartesi

Tek Taşlı Benimle Evlenirmisin Pastası




Eşimin doğumgününden beri hiç şeker hamurlu pasta yapmadığımı farkettim. Şeker hamuruyla çalışayım elimi geliştireyim diye ninik bir pasta yapmaya karar verdim ve bu pastayı tasarladım. Bu yaptığım 2. pasta oldu. Daha önce yaptığım hamurum hazır hamurdu. O nedenle bu pastayı daha kolay kaplayacağımı düşünmüştüm. Şeker hamurumu hazırladım ama maalesef beklettikten sonra sertleşti.


Pastayı kolay kapladım ama fiyonk kısmı bükülürken çatladı(yukarıda görüldüğü gibi). Fikir güzel ama pasta kötü oldu. Pandispanyası Pastacı Burcunun 'annemim doğumgünü pastası'. Ben ölçülerini azaltarak 16 cm'liğe göre ayarladım. Çok yumuşak bir pandispanya oldu. Sanırım şeker hamuruyla kaplamaya uygun değil. Neyse artık deneye deneye öğreneceğim.

Pandispanyası için;
170 gr şeker
170 gr tereyağ
140 gr un
3 yumurta
35 gr çikolata
35 gr kakao

Ara Kreması için;
Emel Başdoğan'ın her zaman yaptığım ve memnun kaldığım vanilyalı kremasını yaptım.

-1/2 su bardağı toz şeker
-1/4 su bardağı nişasta
-1 yemak kaşığı un
-1.5 su bardağı süt
-1 yumurta
-yarım paket vanilya
-1/2 paket krema(yarım su bardağı kadar)
ister meyve katın ister böyle sade bırakın. herkesin beğendiği bir krema bu:))

Şeker ve tereyağ çırpılır. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurtalar eklenir. Tekrar çırpılır. Benmari usulü erittiğimiz çikolata da eklenerek çırpılmaya devam edilir. Son olarak ayrı bir kapta elediğimiz toz karışım(un kakao)da konularak çırpılır ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun
 
designed by GeCe for only Karamelam