11 Nisan 2008 Cuma

KAHVELİ TIRTIL KURABİYE

kehveli tırtıl kurabiye 015

Bu kurabiyeler daha önce bahsettiğim 'the ultimate cookie' kitabından. Ölçüleri cup ölçüsü olarak vermek istemedim herkesin yapabileceği ölçüleri vermek istedim.Çünkü gerçekten çok lezzetli oldular. Ölçüleri bize uyarlayıp yarın tarifi ekleyeceğim inşallah:))

Malzemeler;

-1 cup oda sıcaklığında tereyağ(113 gr) 125 grlık paketleri gözkararı ayarlayabilirsiniz
-3/4 cup ya da 150 gr ya da 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
-4teaspoon 10 gr ya da 2 yemek kaşığı espresso toz olarak(eğer espressonuz yoksa toz nescafe ya da ikisi birarada olanlardan kullanılabilir diye düşündüm)
-1/2 teaspoon ya da 1 çay kaşığı tuz
-1/4 teaspoon ya da yarım çay kaşığı karbonat
-1 yumurta
-1 teaspoon ya da 1 tatlı kaşığı vanilya esansı esansınız yoksa 1 paket vanilya da olur.
-2+1/3 cup ya da 265 gr ya da 2 bardak elenmiş un

Piştikten sonrası için,

-100 gr çikolata(50 gr bitter 50 gr sütlü kullanılabilir damak zevkinize kalmış)
-dövülmüş fındık

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Tereyağınızı 30 saniye kadar çırpın. Şekeri, espressonuzu, tuzu ve karbonatı ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta ve vanilyayı da ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Son olarak elenmiş unu da ekleyin ve malzemeler birbirine karışıncaya kadar çırpın.

Hamurunuzu tırtıl uçlu kalıba koyarak(pazarlarda 1 ytl ye bulabilirsiniz) yağlı fırın kağıdınıza 6-7 cm uzunluğunda şeritler sıkın. 15-20 dakika pişirin.Bu tarifle 45-50 adet tırtıl kurabiye elde edersiniz. Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya uçlarını batırın. Sonra fındığa bulayın ve kurumaları için yağlı kağıda serin. Afiyet olsun

Tırtıl uçlu kalıbı merak edenler için;

 
designed by GeCe for only Karamelam