4 Ekim 2007 Perşembe

Taraftar Kurabiye



olaeeeeeeeeeeeeyyyyy....bu kurabiyeleri yaparken içimden ve dışımdan sürekli tezahuratta bulundum. bu sefer şeker hamurunu kendim yaptım. müthiş güzel oldu. çok yumuşak ve lezzetli oldu. hazır hamuru açması şekil vermesi çok zor oluyordu ve de kenarları çatlıyordu. Bu sefer öyle bir problem yaşamadım:))kurabiye tarifini gelincik tarlası bloğundan aldım.tarifin yarısını yapıp bir de yumurta ilave ettim. çünkü biraraya gelmiyorlardı kurabiyelerim:))bu arada mutfak tartısı aldım. eğer sizde bu işlere hevesliyseniz şiddetle almanızı öneririm. gözkararıyla olmuyor çünkü. şeker hamuru beyaz renkte olduğu için kırmızı ve siyah gıda boyası sürüldüğünde kesinlikle istenilen renge ulaşılamıyor. ne kadar katarsam katayım gri(siyah için) ve de pembe(kırmızı için) oldular. bunun bir püf noktası vardır ama ne? bir bilen varsa yazarsa sevinirim:))

-125 gr pudra şekeri çok ince elenmiş. mümkünse 4-5 defa eleyin. ya da istanbuldan meşhur pudra şekercisi celal ustadan sipariş verin. 2 günde elinizde oluyor:))
-500 gr un
-250 gr tereyağ yumuşamış(bu madde çok önemli yumuşamış olmalı ama en fazla 15-20 dk önce buzdolabından çıkarmalısınız yoksa yayılma oluyor-rukiden alıntıdır)
-1 adet oda ısısında yumurta
-yarım paket vanilya
yarım çay kaşığı tarçın ve zencefil
tüm malzemeyi yoğurup yarım saat buzdolabında bekletin. fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. hamurla çok oynamadan(sertleşmesine sebep olur)istediğiniz kalıpla şekil verin. ısınmış fırında 15 -20 dk. renkleri dönene kadar pişirin. fırından çıkar çıkmaz yağlı kağıtla berabaer başka kaba aktarın çünkü sıcak tepside pişmeye devam edebilirler bu da kurabiyelerinizin sertleşmesine sebep olur. Afiyet olsun:))

sonuç olarak yumuşacık, mis gibi kokan, ağızda dağılan enfes kurabiyeler oldular. eşim de fanatik bjklı. bakalım beğenecek mi?


 
designed by GeCe for only Karamelam