17 Nisan 2008 Perşembe
Meyveli Tartölet
Buzlukta bekleyen kremamı değerlendirmek amacıyla yaptım bu tartöletleri. Anne Willan'ın kitabından tart hamuru tarifini uyguladım. Üzerine kremamı koydum ve buzdolabında soğuttum. Servis yapacağım zaman da üzerine meyveleri yerleştirdim. Hemen tüketeceğimiz için jöleye gerek duymadım. Siz isterseniz bitkisel jöle kullanabilirsiniz.
Hamuru İçin Malzemeler;
175 gr veya 6 kahve fincanı un
90 gr veya 4.5 çorba kaşığı tereyağ
3 adet yumurta sarısı
60 gr veya 1 kahve fincanı tozşeker
2.5 ml veya yarım tatlı kaşığı tuz
2.5 ml veya yarım tatlı kaşığı vanilya esansı
Anne Willan'ın Anlatımıyla;
Unu süzgeçle tezgaha eleyin. Unun ortasını elinizle çukur yapın ve yaptığınız çukura şeker tuz ve vanilyayı koyun. Daha sonra tereyağını da ekleyin. Çukurdaki malzemeyi parmak uçlarınızla karıştırın. Ama sakın unu bulaştırmayın. İyice karıştırdıktan sonra yumurta sarılarını malzemeye ekleyin ve karıştırın. Kenardaki unu spatula yardımıyla azar azar malzemeye karıştırın. Topak topak bir hamur elde edene kadar karıştırıp hamurdan top oluşturun.
Tezgaha biraz daha un serpin ve yaptığınız top hamuru elinizin ayasıyla kendinizden ileri doğru iterek yoğurun. Hamuru geri toplayın ve yumuşayıp tezgahtan tek parça olarak ayrılıncaya kadar itip toplayarak 1-2 dakika yoğurun.
Son olarak hamuru top haline getirin ve streçliyerek en az 1 saat buzdolabında soğutun.(Aslında yarım saat denmiş ama bence hamur yeterince sertleşmemişti)
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın tepsinizi de ısıtmayı unutmayın(tartöletlerin altının iyice pişmesi için). Hamurunuzu buzdolabından çıkardıktan sonra; tartölet kaıplarınızı yağlayın ve hamurunuzun yarısını 3mm kalınlığında açın. Bundan sonrası size kalıyor. İsterseniz 4 kalıbı yanyana getirerek hamuru döşeyin ve kesin isterseniz tek tek parmaklarınızla yerleştirin. Hamurun kabarmaması için üzerinde çatalla delikler açın ve kuru fasulye ya da nohutları aliminyum folyoya sararak üzerine koyun(ben folyoya sarılmış kabuklu 3 adet ceviz koydum).
Tartöletleri tepsiye dizin ve 10 dakika alt bölümde pişirin. Daha sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp hamur kızarıp katılaşıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirin.
Fırından çıkıp soğuduktan sonra istediğiniz kremayla içlerini doldurup meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun
Annem fotoğraf çekerken şu tartı bi kaçırabilsem:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
18 yorum:
Görüntü harika... Acilen tart kalıbı almalıyım... Hatta dün rüyamda büyüklü küçüklü kalıplardan beğeniyordum :)
Demekki artık hayallerden gerçeğe dönüp uygulama vakti gelmiş :)
Ellerine sağlık... Sevgiyle...
merhaba sitenizi ilk ziyaretim meyvalı tartöletler gerçekten lezzetli olur ellerinize sağlık...
www.hayatintatlari.com
www.hayatintatlari.com/forum
Ne kadar hoş bir blog bu böyle, ellerine sağlık :) Aşağıdaki nefis pastalarla tek tek ilgileneceğim birazdan :) Ben de ilk defa geçen haftasonu tartölet yaptım,sen hamur tarifini yazmamışsın, benim denediğimle karşılaştıramayacağım o yüzden.. Çok güzel süslemişsin.. Ellerine sağlık..
Hımmm tartoletler harika olmuş..Ellerinize sağlık...Sevgiler...
Hani tarifi? Bende yeni aldığım tart kalıplarını kullanabileceğim sanmıştım sayfanı açarken :(
Güzinnnnn bekliyorum tarifi. Ayrıca o mini parmakda ayrıca yenilesi :)
Benim için öp o parmağın sahibini :)
Ben münkünse,öncelikle o tarta uzanan Ela Meryem Parmağı'nı yemek istiyorum Güzin'ciğim:-).Sonra da çok lezzetli,iştah açıcı ve de iç serinletici olduğundan şüphe duymadığım tartlarından yemek.
Ellerine sağlık arkadaşım.
Sevgiler.
Guzin'cim harika bir goruntu, bayildim.
Ah o parmaklar, hicbir seyden geri kalmak istemezler :)Benimde basima cok gelir, hatta cogu zaman yaptigim seylere mutlaka bir damga vurur :)
Ellerine saglik canim.
Sevgiler...
harika bir goruntu
size afiyet bal seker olsun
www.yenitadlar.blogcu.com
Cok sahane olmuslar,ellerine saglik.Sevgiler.
Aysel, çok teşekkür ederim. Benim de bazen rüyalarıma girdiği oluyor.
Zerrin, hoşgeldin çok teşekkür ederim.
Aslı, tarif ekledim karşılaştırma yapabilirsin. Teşekkür ederim güzel sözlerine.
Gönül, teşekkür ediyorum.
Esracığım, hemen tarif ekledim. O minik parmakları da söz yarın öpeceğim. Teşekkür ederim.
Serapcığım, Ankaraya gel,rsen hem tartölet hem Elameryem yiyebilirsin:)) Biz de Ayşe'yi çok özledik.
Nilgüncüğüm, çok kurabiyemi kaçırdı bu ufaklık. Artık uyuyunca yapıyorum ama fotoğrafı sadece gündüz çekebiliyorum:))Teşekkür ederim beğendiğine sevindim.
Yeni tadlar, çok teşekkür ederim. Afyet bal ve bol kalori oldu:))
Senem çok teşekkür ederim.
Profilinden Ankarada yaşadığını görmüştüm Güzin...
Ankaralı blog arkadaşları geçenlerde bir buluşma düzenledik...
2. buluşmaya senide bekleriz...
Bu arada tarifide eklemişsin iyi olmuş teşekkürler...
Evet buluştuğunuzu öğrendim. İnşallah bir dahaki sfeer ben ve Funda da katılırız.
hımm enfes.
buzlukta beni bekleyen bir krema var bendemi tartolet yapsam..
ellerinize sağlık.
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
Güzinnn bu nasıl bir görüntüdür böyleeee, enfes, süperrrr, harika...Valla son zamanlarda gördüğüm en güzel tartoletlerden bunlar, ellerin dert görmesin canımcım,
Öpüyorum seni...
Güzinciğim...buna benzer tart kalıplarını aldım ama günlerdir beni bekliyorlar.Senin bu harika fotoğraflarını görünce gaza geldim.
Nefis, nefis..ellerine sağlık...güzel bir hafta diliyorum
sevgiler
zehra
selam dostum...çok hoş gozuken tartloletler olmuş.ınsan yemeye kıyamaz ya:)
ellerıne sağlık
hARIKA ELLERINE SAGLIK BEN DE ALMISTIM TARD KALIPLARI AMA SON ZAMANLARDA PASTALARA MERAK SARDIM ONLARDA BIR KOSELERDE DURUYOR :) SENIN TARDLARINI GORUNCE AKLIMA GELDI COKGUZELLER ELLERIN DERT GORMESIN
Zerrin bence hemen yap. Şu mevsime de çok yakışıyor tartlar.
Feyzacığım teşekkür ederim.
Zehracığım sen daha nefislerini yaparsın eminim. Teşekkür ederim.
Angel, çok teşekkürler. Bir çırpıda yedik malesef:))
Asya çok teşekkürler. Tartlarını bekliyoruz:))
Yorum Gönder