14 Ocak 2008 Pazartesi

Cevizli Yufka Tatlısı






Geleneksel Tatlılar etkinliğini okuyunca aklıma ilk yufka tatlısı geldi. Çok meşhurdur özellikle de Ramazanda çok sık yapılır Samsun tarafında. Ahmetsaray(ladik-Samsun)köyünde yaşayan akrabalarımız bize her sene kışa girerken bu yufkadan 100 adet gönderirler. Pancar sapı turşusu, Pancar pekmezi yarma vs...ile birlikte. Sanırım bu konuda çok şanslıyız. Bu yufka hazır olduğu için tarifini veremeyeceğim. Ama telefon açıp sordum onlar da bir oturuşta 200 tane yaptıkları için ölçü veremediler. Ama yine de ana malzemeler şöyleymiş;

Yufkası
3 yumurta
tuz
su ve
aldığı kadar un.(tam ölçü veremiyorum)

İç malzeme
250 gr tereyağ
300 gr ceviz

şerbeti için

2.5 bardak su
2.5 bardak şeker

Yufka incecik açılır ve sacda pişirilir sonra kurumaya bırakılır. Bu yufka bizim bildiğimiz yumuşak yufka gibi olmuyor resimde de görüldüğü gibi sert çabuk kırılan bir yufka.

Bu tatlı için 3 adet yufka yetti. Aynı güllaç yapar gibi kırarak borcama ya da fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Her katın arasına terayağ ve ceviz ilave ediyoruz. Sonra fırına verip ılıdıktan sonra ılık şerbetini döküyoruz. Afiyet olsun

1 yorum:

pastacity dedi ki...

ahh güzin ahhh;
hemen nasıl da ulaşırmış arkadaşım heryere.valal senin sayende biz bu işi yaparız : ))

 
designed by GeCe for only Karamelam