18 Nisan 2009 Cumartesi

KUTLU DOĞUM KURABİYELERİ

Gül Peygambere(s.a.v.) gül kurabiyeler...


roses for prophet

Yıllar önce babam; eşimize dostumuza 20 Nisanda kırmızı güller armağan etmişti. Herkes çok memnun olmuştu. Gül zaten çok özel bir çiçektir ki bu özel günde güller daha da anlam kazanıyor. Gül, Peygamber Efendimizin bir çeşit sembolüdür. Teninin hatta terinin gül koktuğunu biliyoruz kaynaklardan. O nedenle ilahilerde ya da şiirlerde hep Gül Peygamber, Güllerin Efendisi, diye bahsedilir.Ben de bu sene komşularıma gül kurabiyeler hediye etmek istiyorum. Ne kadar sıradışı bir komşuyum değil mi? Bundan böyle ne tuhaf kadın bakışları çoğalabilir apartmanda:))Tabi insanlar alışıklar helva ya da aşure dağıtılmasına ama ne yapalım ben de bundan zevk alıyorum. Bu vesileyle tüm kâinatın kutlu doğumu kutlu olsun.

Azra'nın 1 yaş kurabiyeleri,

My creation

9 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bence gayet hoş bir düşünce. Şartmı helva dağıtılması sanki:)

Ellerinize,emeğinize sağlık..

şeker pasta dedi ki...

Çok güzel bir düşünce Karamela... Ellerine sağlık...
Bu arada maket ile ilgili bir kaç sorun vardı... Onlarıda cevaplamaya geldim... Öncelikle strafora şeker hamurunu yapıştırmak için, butter cream ya da soğuk pasta jölesi kullanabilirsin. Margarin tam tersine şeker hamurunun yapışmaması için kullanılır. Bir de strafor alırken kenarlarının yumuşatılmış olmasına dikkat et, keskin olduğu için şeker hamurunu yırtmış olabilir. Ben yaptığım maket için yaklaşık 7 kilo kadar şeker hamuru kullandım.
Umarım cevaplar yeterli olmuştur.
Sevgiler...

hdidem95 dedi ki...

lütfen videoyu sonuna dek seyredin

karamelam dedi ki...

papatya teşekkürler, evet şart değil di mi?

burçak teşekkür ederim, straforu istanbulda kestirttim ben. kargoyla geldi buraya. gerçekten keskin hatları ondan olabilir. margarini de başka bir blogcu önermişti bana. buttercream iyi fikirmiş. 7 kg epey uğraştırmış seni. eline sağlık çok hoştu pasta.

didem seyrettim videoyu ama düşüncem değişmedi. fikrimi beyan ettim sadece.

PASTASEHRİ dedi ki...

Güzinciğim bence de çok hoş bir düşünce ve eminim komşularının hoşuna gideceketir. En altta ki Azranın kurabiyeleri gözükmüyor bu arada. ellerine sağlık canım

leyya dedi ki...

ne hoş düşünmüşsün arkadaşım.akına fikrine emegine sağlık .zaten başımıza ne geldiyse güncellenmemek yüzünden geldi.hangi alanda olursa olsun çerçevemiz dahilinde yenilenmek gerek bence.çok iyi düşünmüşsün tebrik ediyorum.

karamelam dedi ki...

fundacım teşekkür ederim canım. flickr da ara sıra problem oluyor sanırım.

leyya desteğin için teşekkürler. sözlerine katılıyorum canım:))

hdidem95 dedi ki...

Gelen yorumlar üzerine açıklama yapma gereği duydum.bende inançlı biri olarak Müslümanlığı kötü gösteren herşeye tepkimi gösteririm. ancak bu videoda teröristin Müslümanlıkla hiç bir ilgisi olmadığı çok iyi vurgulanmış. eğer dikkatli izlediyseniz teröristin bir bölümde tanrı kahretsin deyip sonra Allah kahretsin diye düzelttiğini görmüşsünüzdür. Bu noktada asıl vurgulanan şey teröristlerin gerçekte müslüman olmayıp öyle görünmeye çalışan insanlar olduklarıdır. Müslüman terörist kavramıda bir çok saldırıyı üstlenen sözde Müslüman grupların sonucu oluşmuştur. tıpkı Türkiye'deki pkk terör örgütünün kürtlerle özleştirilmesi gibidir. pkk lanetinin içinde kürtler olduğu kadar başkalarıda vardır ama tüm fatura kürtlere kesilmektedir.eminim onların içindede vatanımızı seven insanlar bulunmaktadır.
Ayrıca Müslümalığı kötülemek isteyen bir gösteri olsa yahudileri ve hristiyan papazlar hakkında o kadar aşağılayıcı açıklamalarda bulunmazlardı. bu videoyu paylaşmamdaki asıl sebep komik olmasından ziyade teröristlerin gerçekte inançlı müslümanlar olmadığını gayet esprili bir dilde bir amerikalının programında belirtmesiydi.

TAZE NANE dedi ki...

Ah ne güzel düşünmüşsün.
Harika görünüyorlar.
Allttaki kurabiyeleri göremiyorum ama.
Sevgiler.

 
designed by GeCe for only Karamelam