10 Aralık 2008 Çarşamba

Sadece İyi Bayramlar

zuzu

Kurban bayramınızı kutlarım. Son yıllarda kurban bayramı ve yılbaşı yakın tarihlere denk geldi. Her sene 10 gün daha geriye gittiği için gittikçe uzaklaşıyor. Hristiyanların noel bayramının simgesi olan yılbaşı ağacı, patikler, noel baba, çanlar vs.. her türlü eşyada yerini aldı. Çocuklar için; tokalar, çantalar, anahtarlıklar, kutular, büyüklere; mutfak eşyasından tutun da aklınıza gelen herşey de simgeler var. Pasta ve kurabiyeler de öyle. Çok da sevimli ve albenililer. Bu sektör çok gelişmiş yurtdışında(hristiyan ülkelerde). Noel ve yeniyıl ayrı kutlanıyor. Bu simgeler de yeni yıla değil noele ait ürünler aslında. Ama biz fark etmiyoruz. Acaba İsrail'de bu ürünler bu kadar satıyor mu? Ya da pazarı var mı diye merak ediyorum. Herkes istediği ürünü alabilir tabi kesinlikle karşı değilim ve yadırgamıyorum. Ama bizim bayramımız hiçbir üründe yok. Kuzulu pastalar kurabiyeler yapılsa, tişörtlere kuzu resimleri basılsa, esprili ürünler olsa diye düşündüm. Elimden sadece kurabiyesini yapmak geldi.
İyi bayramlar...

6 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

HARİKASINIZ!tek kelimeyle sözcükler çok iyi çok teşekkürler!
bayramınız mübarek olsun Rabbim niyetinizin güzelliğinin karşılığını nasib eylesin.

leyya dedi ki...

kesinlikle katılıyor ve elinizden geleni paylaşmanızı da tebrik ve takdirle karşılıyorum.bu hiç de küçük bir adım değil bence.
kurabiyeler çok sevimli ve taşıdıgı misyon itibariyle çok da anlamlı olmuş.elinize sağlık arkadaşım.
derhal linklerime ekleniyorsunuz.iyi bayramlar ..

karamelam dedi ki...

Zeynep çok teşekkür ederim
leyya çok teşekkürler. aynı düşünceleri paylaşmak çok güzel:))

Yeliz dedi ki...

geçte olsa mutlu bayramlar yine döktürmüşsün valla bende istiyorum bunlardan banane :)

Adsız dedi ki...

CANIM ARKADAŞIM NE GÜZEL SÖYLEMİŞSİN, BEN DE İNSANLARI MUTLU EDEN HERŞEYİN DOYASIYA YAŞANMASU GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM, AMA BİZİM DEĞERLERİMİZİN DE SUNUMUNU NEŞELİ CAZİP HALE GETİRİP YAŞAMALI VE YAŞATMALIYIZ.ASLINDA BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ BU AÇIDAN ÇOK ZENGİN.SENİN KURABİYERİN BAŞLANGIÇ OLUR iNŞALLAH..SEVGİLER

Adsız dedi ki...

canım çok şirin olmuşlar :))
ellerine sağlık..tarif yokmu detaylı???


*gül**

 
designed by GeCe for only Karamelam