27 Temmuz 2008 Pazar

Buz Gibi İrmik Tatlısı

ela havus 035
Doğumgünü menümüzden irmik tatlısı...
Özellikle şu yaz sıcağında hem hafif hem sağlıklı bir tarif. Kendimcee bloğunun sahibi Aylin'den almıştım tarifi. Sadece şekerin ölçüsünü 2 kaşık daha arttırdım(11 yemek kaşığı şeker koydum). Aşağıda verilen ölçülerin 2 katını yapıp ıslatılmış 26 cmlik pasta kalıbına döktüm. Şablon koyarak tarçınla süsledim. Eğer şablonunuz yoksa renkli süsleme şekeriyle ya da karamel, çikolata sosla da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun


Malzemeler:

9 yemek kasigi irmik
9 yemmek kasigi seker
1 litre sut
1 vanilya
2 yemek kasigi hindistan cevizi


Yapilisi:süt ,şeker, ve irmiği tencerede güzelce karıştırın ve ocağın üzerine orta derece ateste pisirin. İrmik sütü iyice çekip fokur fokur edene kadar karıştırarak pişirin. Pişen tatlımıza vanilyayı ve iki kaşık hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştırın. Islatılmış kalıba dökün ve soğuduktan sonra buzdolabında bekletin. En az 3-4 saat bekletmenizi öneririm.


(puf noktasi: tatliyi kalıba dokmeden tabagi sudan gecirin ve kurulamayin soguyunca cabucak kaliptan ayrilmasina yariyor bu islem)

7 yorum:

PASTASEHRİ dedi ki...

Canım ellerine sağlık; irmik tatalısı bile nasıl şık bir sunuma dönüşmüş ellerinde...

ab-ı hayat dedi ki...

Çok şık bir sunum olmuş,ellerinize sağlık...

sevgiler...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

ne kadar şık bir irmik tatlısı olmuş ellerinize sağlık..

sevimin sayfasi dedi ki...

irmik tatlisina bayilirim, cok da güzel süslemisin
ellerine saglik

karamelam dedi ki...

Fundacığım çok teşekkür ederim

Bengisu çok teşekkürler

Serap çok naziksin teşekür ederim

Sevim teşekkğr ederim irmik seviyorsan dene bakalım:))

Adsız dedi ki...

Tchibonun kalıbı bende aldım da canım muhallebisi donuncamı sermek lazım sence hep bulaşıyorda? Birde kurabiyelerin üstüne harfler nerede satılyor.

karamelam dedi ki...

craft, evet muhallebiyi zaten kaynar döküyoruz. soğuyunca buzdolabında bekletiyoruz. servis yapacağımız zaman ya da masaya götüreceğimizde serpebilirsin. kurabiyelerin üzerine harflar derken acaba hangileri? minik olanlar mı? isim yazdıklarım? onları soruyorsan bakeshoptan çok uygun fiyata alabilirsin. sevgiler

 
designed by GeCe for only Karamelam