30 Mart 2008 Pazar

ÇİLEKLİ&BADEMLİ SÜNGER BOB

sünger bob-2 003

Kuzenimin oğlu 4 yaşına girdi. Doğumgünü pastasını ben yapacağım dedim ve sordum şimşek mcqueeni mi seviyorsun sünger bobu mu? Tabi içimden inşallah sünger bobu tercih eder diye dua da ettim daha kolay olduğu için:)). Neyse ki sünger bob dedi. Çok seviyormuş. Ben de bir kere denk geldim tv de. Aslında bloglarda ki pastalardan tanıyorum bu karakteri. Çok birşeye benzetemedim ve de sevemedim. Hatta eşim bu ne şimdi hayvan mı ne ben anlamadım diyince de izah ettim tabi ama görmeden anlaşılası birşey değil zaten:))

Pandispanyasını Yemek Bahane Müge'nin tarifine göre yaptım. Benim diktörtgen kalıbım 20x30 olduğu için ölçüleri 1/6 oranında azalttım.Keki sütte erimiş beyaz çikolatayla ıslattım arasına her zamanki vanilyalı krema ve çilek ve badem(ağıza gelecek çok inceltmeden) koydum. Tadı çok lezizdi. Çilek ve badem inanılmaz bir ikili oldular. Tarife gelince,

5 yumurta
142 gr şeker
92 gr un
40 gr kakao
1/3 çay bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu

Aslında tarifte yumurtanın akı ve sarısı ayrılacak deniyor sünger kek yapmak için. Zaten tüm sünger kekler bu şekilde yapılıyor anladığım kadarıyla:)) Ben uğraşamadım içine 1 paket kabartma tozu koydum. Aslında tarifte kabartma tozu yok.
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.Yumurta ve şekeri iyice çırpın sonra elenmiş un ve kakaoyu katın. Portakal suyunu da ekleyerek çırpın ve yağlanmış tepsinize dökerek 20-30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra 2 kat streç filme sarıp buzdolabında beklemeye alın. 1 gece beklettim ben.
50(1/4 su bardağı) ml sütü kaynattım ve altını kapattım.40 gr beyaz çikolatayı küçük küçük keserek içine attım ve erittim. Emel başdoğanın herzaman kullandığım krema tarifiyle kremamı hazırladım ve de soğuttum. Pandispanyamı ikiye kestim ve çikolatalı karışımla ıslattım sonra kremasını sürdüm. Önce kavrulmuş ve çekilmiş bademleri sonra çilekleri döşedim. Çırpılmış kremayla da üstünü sıvadım ve 1 saat de o şekilde dolapta beklettim. Daha sonra şeker hamuruyla süslerini yaptım.
Orkun gidip gelip pastaya baktı çok sevindi. Siz de minik arkadaşlarınızı bu pastayla sevindirebilirsiniz yapmı oldukça basit:))

not: Fotoğraf herzamanki gibi iyi değil. Yakın çeksem pastanın tamamını almıyor uzaktan çeksem küçük çıkıyor. Sony digital makina kullanıyorum öyle çok kötü birşey de değil. Ne yapmalı? Önerilerinizi bekliyorum:))

8 yorum:

Adsız dedi ki...

nur dediki:)
çok şirin olmuş, eminim iç güzelliği dışına yansımıştır da :) ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

canımmm ellerine sağlık çok başarılı bence.ayaklarına bittim : ))tadıda eminim çok güzeldir en kısa zamanda deneyeceğim ben bu çilek badem ikilisini.

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Güzincim, valla harika olmuş bu sünger boooob..ben kızım sayesinde bol bol maceralarını izliyorum TV de :)) Ta kendisi olmuş pasta, ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum çok...

Hatice dedi ki...

ben de oğlum sayesinde bol bol izliyorum sünger bobu, sevimli bir karakter:)) pasta harika olmuş, pandispanyayı çikolatalı sütle ıslatma fikri de çok hoş, zaten çilek, badem, beyaz çikolata uyumlu üçlü, tadı da nefis olmalı, ellerine sağlık...
sevgiler...

karamelam dedi ki...

Nurcum sünger bobun iç güzelliğinden mi bahsediyorsun?????evet iyi bir karakterdir:))))
Fundacığım en güzel yeri ayakları oldu zaten aslında ayakkabısı da olması lazımdı ama küçük pasta altlığı kullanmışım sığmadı:))
Feyzacığım, senin pastalarının yanında bunları koymaya utanıyorum ama en azındn benzemiş değil mi? Teşekkür ederim
Hatice,çok teşekkürler ben daha seyredemedim:))

Adsız dedi ki...

güzinn inanılmas güsel olmuş ellerine sağlık canımmmmmmmm...nefiiss nefisss...:)

mucukssssssss canım arkadaşım..

gül&ılgın

Unknown dedi ki...

Canim, sende cok guzel yapmissin sungerbobun artik klasik olan pastasini. Ben cok sevimli buluyorum onu, kizimla beraber seyrediyoruz :) Biri istese bende yapmak isterdim bu pastayi :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

nur dedi ki :
hayret bişi iç güzelliği derken pastanın lezzeti demek istemiştim guziiiiiinnn

 
designed by GeCe for only Karamelam