14 Aralık 2007 Cuma

Hindistancevizli Muffin


Markette dolaşırken pasta malzemelerine ait bölümü uzun uzun inceler oldum. Bazı tariflerde kekunu isteniyor. Kekunu alayım diye bakınırken sinangilin kekunlarını gördüm. Tropik aromalı hindistan cevizli yazısını görünce dayanamayıp aldım. Bu yaptığım tarif de kutudaki tarif. Kekunuyla çalışmak çok pratikmiş kabartma tozuna ve vanilyaya gerek kalmadı. Acil misafiri geleceklere şiddetle öneririm. Aslında kutuda üzerine dökmek için çikolata sosu tarifi de vardı ama ben tembellik edip kremole hazırladım 3 dakikada.

225 gr.(2 su bardağı) elenmiş hindistancevizli kekun
175 gr(1 su bardağı)gr şeker
2 oda ısısında yumurta
65 gr(1/4 paket) yumuşamış margarin
1/2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın. geri kalan malzemeyi de ekleyin ve 3-4 dakika daha çırpın. önceden ısıtılmış fırında; Eğer muffin kalıplarına dökecekseniz 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin normal kek kalıbına dökecekseniz 160 derecede 50 dakika pişirin. Üzerine ister krem şanti ister çikolata sosu ya da muhallebi döküp süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun:))

1 yorum:

Eya dedi ki...

Elacigim...

Bayramini kutluyorum,sevdiklerinle mutlu günler diliyorum.

Zehra

 
designed by GeCe for only Karamelam