27 Temmuz 2008 Pazar
Buz Gibi İrmik Tatlısı
Doğumgünü menümüzden irmik tatlısı...
Özellikle şu yaz sıcağında hem hafif hem sağlıklı bir tarif. Kendimcee bloğunun sahibi Aylin'den almıştım tarifi. Sadece şekerin ölçüsünü 2 kaşık daha arttırdım(11 yemek kaşığı şeker koydum). Aşağıda verilen ölçülerin 2 katını yapıp ıslatılmış 26 cmlik pasta kalıbına döktüm. Şablon koyarak tarçınla süsledim. Eğer şablonunuz yoksa renkli süsleme şekeriyle ya da karamel, çikolata sosla da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Malzemeler:
9 yemek kasigi irmik
9 yemmek kasigi seker
1 litre sut
1 vanilya
2 yemek kasigi hindistan cevizi
Yapilisi:süt ,şeker, ve irmiği tencerede güzelce karıştırın ve ocağın üzerine orta derece ateste pisirin. İrmik sütü iyice çekip fokur fokur edene kadar karıştırarak pişirin. Pişen tatlımıza vanilyayı ve iki kaşık hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştırın. Islatılmış kalıba dökün ve soğuduktan sonra buzdolabında bekletin. En az 3-4 saat bekletmenizi öneririm.
(puf noktasi: tatliyi kalıba dokmeden tabagi sudan gecirin ve kurulamayin soguyunca cabucak kaliptan ayrilmasina yariyor bu islem)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)