12 Kasım 2007 Pazartesi

Beyaz Çikolatalı Muzlu Pastam


bu sene doğum günü pastamı kendim yaptım:)) artık hiç pasta alamıyorum dışardan. henüz hazır pastalar gibi yapamıyorum tabi. mesela bu pastayı sofraya getirdiğimde herkes benim yaptığımı anladı. demek ki eksik çok şey var. bu pandispanya pastacı burcu gençoğlunun klasik pasta tarifinin beyaz çikolaytayla yapılmış hali. bir önceki pastamın keki güzel olduğu için ve başka sade pandispanyalı tarifler aklıma yatmadığı için böyle yapmaya karar verdim. içinin kreması emel başdoğanın kitabından. kitaptaki tarifin yarısını uyguladım.

Malzemeler

keki için;
-4 oda sıcaklığında yumurta,
-1 bardak şeker(beyaz çikolata diğerlerine göre daha tatlı olduğu için şeker miktarını 1 parmak kadar azalttım)
-2 tatlı kaşığı sıvı vanilya ,
-200 gr beyaz çikolata
-1 bardak yoğurt
-1/2 bardak sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 bardak+2 yemek kaşığı elenmiş un

ara kreması için:
-1/2 su bardağı toz şeker
-1/4 su bardağı nişasta
-1 yemak kaşığı un
-1.5 su bardağı süt
-1 yumurta
-yarım paket vanilya
-1/2 paket krema(yarım su bardağı kadar)
-2 adet muz

pastanın dış süslemesi için;
-kremşanti 300 gr kadar.(pastacılık malzemeleri satan dükkanlardan kiloluk olarak aldım daha ekonomik oluyor)2 kutu yani 4 poşet krem şantiye denk geliyor.
-2 su bardağı süt 1 kahve fincanı kadar hindistan cevizi sütü


kek için;fırını 180 dereceye ayarlayın,çikolatanızı küçük parçalara ayırın ve benmari usulü eritin.
önce yumurta şeker ve vanilyayı çırpın, çikolatayı ilave edip tekrar çırpın,
daha sonra sırayla yoğurdu, sıvıyağı, un ve kabartma tozunu(ikisi de elenmiş) ekleyerek çırpın. yağlanmış 20 cm lik kalıba dökün ve 1 saat pişirin. fırından çıkarıp soğumaya burakın. normalde 1 gün bekletilmesi öneriliyor ama bekletmedim vaktim yoktu çünkü.

ara kreması için; unu nişastayı ve tozşekeri tencereye koyup karıştırın. sütü yedirerek ekleyin. yumurtayı da kırıp karıştırın ve tencereyi ateşe oturtun. sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. ateşten alın, vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın. iyice soğuduktan sonra kremayı ve muzu ekleyip karıştırın.

keki 3 parçaya bölün ve 2 ayrı kata kremanızı sürün. dolaba kaldırın.

dış süslemesi için;ben krem şantiyi (pembe gıda boyası katarak) iyice sertleşmesi için 1 gün önceden yapmıştım. krem şanti ne kadar sertleşmiş gibi olsa da dışarı çıkınca hemen eriyor o nedenle pastanın kenarlarını sürüp buzdolabına tekrar kaldırdım. 15-20 dk beklettim sonra çıkartıp üst kısmını kapladım. sonra yine buzdolabına kodup bekledim ve tekrar çıkartıp üstündeki süslemleri yaptım. inci şekerlemelerle de süsledim. tadı beğenildi umarım siz de beğenirsiniz afiyet olsun
 
designed by GeCe for only Karamelam